Presedintele Uniunii Democratilor Liberi din Ungaria (SZDSZ), Gabor Fodor, a declarat, sambata, la finalul unei intalniri cu liderul UDMR, Marko Bela, ca principalul partid de opozitie din Ungaria, FIDESZ, "ar face bine" sa nu "exporte" conflictele politice din Ungaria in Romania.
Desi a facut pe lupul moralist referindu-se la implicarea presedintelui FIDESZ, Viktor Orban, in campania pentru alegerile locale a Partidului Civic Maghiar, Gabor a facut si el campanie pe fata pro-UDMR. Acesta a spus ca rezultatele obtinute de Uniunea lui Marko la alegerile locale demonstreaza ca aceasta asigura "o reprezentare puternica" a maghiarilor din Romania si ca SZDSZ va sprijini aceasta "politica consecventa" a UDMR.

Fostul premier ungar Viktor Orban i-a insotit, in ultima saptamana de campanie electorala, pe candidatii PCM in cateva localitati din asa-zisul Tinut Secuiesc. La alegerile locale, PCM a obtinut 15% din voturile electoratului maghiar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.