Sedinta Consiliului National de Coordonare a coalitiei guvernamentale, de miercuri seara, a avut o agenda liniara: s-au discutat numai unele proiecte de lege. Desi anterior presedintele PUR, Dan Voiculescu, anuntase ca va ridica in CNC problema retragerii trupelor din Irak, subiectul nu a fost atins.
"Nu s-au discutat decit probleme legislative. Nu s-a lucrat in formula completa, lipsind domnii Boc si Voiculescu. Din aceasta cauza, probabil, nu au fost abordate si alte subiecte", ne-a declarat numarul doi din PUR, deputatul Daniela Popa.

Sedinta Consiliului National de Coordonare de miercuri a avut insa un cistig pentru actuala guvernare. Umanistii argeeaza - dupa o perioada de ezitari si declaratii contradictorii - trecerea pachetului legislativ privind proprietatile funciare si imobiliare prin asumarea raspunderii de catre guvern si nu prin dezbateri in Parlament. "Din moment ce au avut loc consultari si toata lumea a avut posibilitatea sa aduca amendamente, totul este in regula, pachetul legislativ poate fi adoptat prin asumarea raspunderii guvernului", ne-a mai precizat Daniela Popa. Tinind cont ca in urma cu trei zile si UDMR s-a declarat de acord cu aceasta modalitate de adoptare, exista toate sansele ca, pina pe 31 mai, pachetul legislativ "Proprietatea" sa ajunga pe masa lui Traian Basescu pentru a fi promulgat.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.