Senatorii au adoptat, tacit, Legea privind despagubirea fostului suveran Mihai I pentru bunurile care nu au putut fi retrocedate. Biroul Permanent al Senatului a decis, ieri, cu cinci voturi "impotriva" si patru "pentru", ca termenul de 45 de zile pentru aprobarea ordonantei guvernamentale sa nu fie prelungit.

Cele patru voturi pentru au fost cele ale singurilor reprezentanti ai PSD si PPRM prezenti la sedinta Biroului Permanent, Nicolae Vacaroiu, Serban Nicolae, Antonie Iorgovan si Gheorghe Funar. Cum termenul de adoptare a proiectului de catre Senat expira astazi, legea a trecut in forma propusa de Cabinetul Tariceanu, care presupune despagubirea regelui Mihai cu 30 de milioane de euro. Prima transa ar urma sa fie platita in maximum 10 zile de la intrarea in vigoare a legii, iar urmatoarele transe la un an, respectiv doi ani de la prima transa. Argumentul senatorilor coalitiei: Camera Deputatilor este camera decizionala, si acolo va fi timp suficient pentru dezbaterile care nu au putut avea loc in Senat. Proiectul de lege s-a aflat pe agenda sedintei in plen a Senatului de luni, 25 aprilie, dar senatorii au gasit diverse motive de discutie, astfel incat nu au mai avut timpul necesar pentru a lua in dezbatere si acest proiect de lege.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.