Politica 9 Iulie 2008 04:48
Aproximativ 400 de tineri din Romania si Ungaria participa, de ieri si pana duminica, in statiunea Baile Tusnad, la tabara de vara a Uniunii Democrate Maghiare din Romania, cu tema “Tineretul si Uniunea Europeana”, transmite corespondentul Rompres.
Potrivit reprezentantilor Conferintei Tineretului Maghiar din Romania, organizatia de tineret a UDMR, tinerii vor asista la diverse seminarii structurate pe mai multe domenii, cum ar fi politic, economic, protectia mediului sau educatie, dar vor avea parte si de momente de relaxare. Vor fi abordate subiecte legate de reforma si continuitate in politica maghiarilor din Transilvania, perspectivele alegerilor parlamentare din toamna, dialogul intercultural, dar si posibilitatile pe care le au tinerii de a avea acces la un loc de munca in Uniunea Europeana.

De altfel, o zi este dedicata Uniunii Europene, printre invitati numarandu-se europarlamentarii UDMR Iuliu Winkler si Csaba Sogor, dar si deputatul liberal in Parlamentul European, Magor Csibi. De asemenea, tinerii vor putea discuta liber cu tinerii politicieni ai UDMR, dar si cu oameni politici din Ungaria. Printre invitati se numara presedintele UDMR, Marko Bela, ministrul Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, ministrul Mediului, Attila Korodi, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba, europarlamentarii Titus Corlatean (PSD), Monica Iacob-Ridzi (PDL), Ramona Manescu (PNL) dar si purtatorul de cuvant al Partidului Socialist Ungar, Nyako Istvan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.