Politica 8 Iulie 2008 03:25
„Va bateti joc!“, le-a strigat reprezentantul PD-L liberalilor si social-democratilor. „Nu e nimeni vinovat ca sunteti o voce izolata“, a fost replica reprezentantului PNL

Parlamentarii din Comisia de Cod electoral au decupat, ieri, colegiile uninominale din zece judete. PSD si PNL si-au sustinut reciproc fiecare propunere de delimitare a colegiilor in Bistrita, Cluj, Caras-Severin, Gorj, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Olt, Teleorman si Tulcea, social-democratii si liberalii fiind sprijiniti, la vot, de UDMR, PC, minoritatile nationale si, in cele mai multe cazuri, PRM. Singura formatiune care s-a opus variantelor PSD si PNL a fost PD-L, prin reprezentantul sau, deputatul Valentin Iliescu. De altfel, acesta a reclamat o intelegere pe care cele doua partide ar fi incheiat-o inaintea discutiilor din comisie, acuzand ca au realizat o impartire „artificiala” a colegiilor. „Dumneavoastra ati facut o impartire artificiala in judete.

Este o chestie strict electorala pentru ca, in Giurgiu, de exemplu, exista, in acelasi colegiu, o localitate din nordul judetului impreuna cu o localitate din sud”, a protestat Iliescu. Restul membrilor comisiei i-au ignorat insa obiectiile pe tot parcursul sedintei, luandu-l chiar in deradere atunci cand acesta a insistat sa citeasca variantele PD-L, desi era evident ca nu avea nici o sansa ca acestea sa fie adoptate. „Imi permiteti sa va citesc propunerile mele sau va consum timpul? Puteati sa ne spuneti ca s-a incheiat o intelegere intre PSD si PNL. Este jignitor ce se intampla”, s-a plans Iliescu. „Ne-ai innebunit astazi. Macar citeste cu dictie”, i-a raspuns, amuzat, deputatul PSD Valeriu Zgonea.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.