Politica 8 Iulie 2008 02:02
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat luni ca, potrivit Constitutiei, data alegerilor poate fi 23 noiembrie sau 30 noiembrie si va fi anuntata in timp util, el transmitandu-i liderului PD-L Emil Boc sa nu aiba niciun fel de emotii in acest sens.

"Data pentru ziua alegerilor este foarte usor de avansat pentru ca prevederile constitutionale, pentru cei care le cunosc din lumea politica, sunt cat se poate de clare, pentru cei care nu le cunosc, ca domnul Boc, o sa le clarific eu ca sa nu aiba emotii ca Guvernul poate sa stabileasca cine stie cand data alegerilor", a comentat liderul PNL, citat de NewsIn.

Liderul PD-L, Emil Boc, a solicitat duminica din nou Executivului sa fixeze data alegerilor parlamentare si sa delimiteze colegiile electorale, pentru a infirma suspiciunile privind decalarea scrutinului sau anularea votului uninominal.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a sustinut vineri ca are informatii potrivit carora alegerile parlamentare nu vor avea loc in baza votului uninominal, ci tot pe sistemul vechi al listelor de partid, el afirmand ca PRM are si o propunere care prevede aplicarea legii electorale abia in 2012. Tudor a mai spus ca alegerile ar trebui amanate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.