Politica 7 Iulie 2008 12:35
Astazi, liderii PSD decid la sedinta Biroului Permanent soarta filialelor dizolvate pentru esecul inregistrat la alegerile locale.

Cei mai multi lideri PSD au pledat astazi, inaintea inceperii sedintei BPN, pentru solutii diferite in cazul fiecarei organizatii, dar si pentru aplanarea tensiunilor rapid, pana la Consiliul National de vineri.
Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a recomandat luarea unor masuri particulare pentru fiecare organizatie, sugerand ca disputele dintre centru si filiale ar putea slabi partidul in prag de alegeri.

"Dupa parerea mea ar fi contraproductiv (....) sa cream sau sa adancim niste fisuri care inevitabil apar in partid dupa alegeri. Scopul actiunii noastre in perioada urmatoare va fi de a intari echipele locale, nu de a le slabi. (...) Fiecare organizatie are nevoie de un medicament foarte bine dozat si individualizat. Nu cred ca formule matematice pot sa rezolve probleme diferite in organizatii care au circumstante diferite", sustine Adrian Nastase.

Si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a propus solutii particularizate pentru fiecare din organizatii si aplanarea conflictului cat mai rapid.

"Sunt probleme care se trateaza in mai multe feluri, trebuie gasita formula cea mai potrivita de la caz la caz, cea mai echilibrata si sa intram in Consiliul National cu ceea ce se intampla in Romania, si nu cu organizatiile care nu intereseaza in mod deosebit pe romani. Trebuie discutat de la caz la caz", a spus primarul de la sectorul cinci. Marian Vanghelie a mai declarat ca rezolvarea problemelor dintre filiale si conducerea centrala nu-si are "rostul" la acest Consiliu si ca disputa ar trebui inchisa la acest BPN intr-un mod "civilizat".

Daca ar fi sa credem in spusele lui Mircea Geoana, cartile sunt facute, arata Realiatatea TV. Seful social-democratilor anunta sambata, pe un ton ultimativ, ca decizia dizolvarii filialelor e luata, iar astazi vor fi numiti interimari la filialele dizolvate. Ar fi o premiera insa la PSD. Pana acum toate amenintarile diversilor lideri au ramas vorbe in vant.

Cel putin in ultimul an, liderii PSD s-au tot amenintat unii pe altii cu masuri extrem de dure, cum ar fi excluderea din partid, comenteaza in acelasi timp Realitatea. Bunaoara, imediat dupa europarlamentarele din toamna, s-a declansat jihadul in PSD.

Mircea Geoana a anuntat excluderea din partid a patru parlamentari, care si-au criticat colegii in timpul campaniei electorale: Alin Teodorescu, Dan Mihalache, Razvan Teodorescu si Ion Solcanu - ultimii doi cunoscuti ca apropiati ai lui Ion Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.