Politica 7 Iulie 2008 02:45
Mircea Geoana a declarat, la debutul Consiliului Executiv al femeilor social-democrate, ca electoratul este pus in fata a doua optiuni - trebuie sa aleaga intre femeia-politician, inger pazitor al familiei, sau modelul celor "care apar in tabloide, cu decolteuri mari, fuste scurte si creiere mici", conform NewsIn.

Liderul PSD, Mircea Geoana, care a participat sambata la o intrevedere cu organizatia de femei social-democrate, s-a declarat convins ca in aceasta toamna toata lumea "va fredona Lady in red". Mircea Geoana a spus ca intrebarea pe care PSD vrea sa o puna romancelor si romanilor este "ce fel de model de femeie-politician doriti sa va reprezinte interesele in Parlamentul si Guvernul Romaniei?".

"Serioase, care sa aduca solutii, ingerii pazitori ai templului numit familie (...) sau celalalt model pe care sa-l vedeti in ziare de tip tabloid, cu decolteuri mari, fuste scurte si creiere mici", si-a raspuns Geoana. "Fiecare este liber sa aleaga. Noi preferam modelul femeilor serioase", a conchis Mircea Geoana.

Femeile social-democrate il critica pe presedintele PSD

Aceste afirmatii ale presedintelui PSD au fost criticate de mai multe femei social-democrate, ele sustinand ca termenul "amazoane" si viziunea "inger pazitor al familiei" versus "decolteu si creiere mici" nu trebuiau sa se regaseasca in discursul sau.

"Ma enerveaza si termenul de amazoana si ca este dictata vestimentatia unei femei. Tinuta tine de fiecare", a spus Mariana Giju, primarul unei comune constantene. Desi a recunoscut ca eticheta aplicata de liderul PSD nu este gresita, pentru ca simbolizeaza puterea, Mariana Giju a spus ca nu se considera a fi o amazoana. Pe de alta parte, ea i-a dat dreptate sefului ei pe linie de partid, afirmand ca o femeie trebuie "sa aiba demnitate si prin tinuta vestimentara". Mai putin vehementa decat colega ei de partid, o consiliera din Iasi crede ca termenul de amazoana este unul "de senzatie" si apreciaza ca o femeie trebuie sa fie impecabila in politica, iar vestimentatia "tine de posibilitatea si gusturile fiecareia".

"Sa fie sanatosi!"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a mai spus ca Biroul Permanent National va confirma azi conducerile interimare ale tuturor organizatiilor care fie au fost dizolvate, fie si-au depus demisiile, transmitandu-le celor care contesta decizia "sa fie sanatosi". "Decizia Comitetului Executiv National se aplica. Luni la BPN vom confirma conducerile interimare la toate organizatiile la care fie au fost dizolvate birourile, fie si-au depus demisiile", a comentat Geoana.

Geoana a mai spus ca cei care contesta aceasta decizie nu au decat "sa fie sanatosi".
Comitetul Executiv al PSD a decis, in urma cu doua saptamani, sanctionarea organizatiilor care au obtinut sub 20% la alegerile locale. Astfel, conducerile filialelor Brasov, Cluj, Bihor au fost dizolvate, iar sefii altor cinci organizatii: Mures, Neamt, Arad, Alba si Giurgiu au demisionat.

Liderii organizatiilor in cauza au criticat decizia colegilor lor. Cel mai vehement a fost liderul de la Cluj, Vasile Dancu, care a spus ca hotararea a fost o mineriada orchestrata de oamenii lui Miron Mitrea. Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, a carui conducere a fost si ea dizolvata, a spus ca prin aceasta decizie colegii sai "s-au sters pe pantofi" cu statutul partidului si a indemnat organizatiile sanctionate din Transilvania sa nu o puna in aplicare.

Decizia privind dizolvarea conducerii organizatiilor si instituirea unui interimat ar urma sa fie validata la Consiliul National al PSD, convocat pentru 11 iulie.

Presedintele PSD Cluj, Vasile Dancu, declara recent ca social-democratii clujeni vor decide, dupa Consiliul National, ce vor face in continuare, afirmand ca este prematur sa vorbeasca despre o plecare din partid, insa neexcluzand aceasta varianta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.