Politica 5 Iulie 2008 05:23
Seful PRM a calificat o trasnaie proiectul initiat de colegul sau de partid, care prevede studierea unui manual al Bibliei in versuri din clasa a II-a si pana in a VIII-a.

Gheorghe Funar continua sa-l socheze pe seful sau de partid, Corneliu Vadim Tudor, cu proiectele sale de lege ciudate. Astfel, pentru a doua saptamana la rand, presedintele PRM a fost nevoit sa amendeze verbal una dintre initiativele legislative ale lui Funar.

Daca saptamana trecuta, Vadim Tudor i-a reprosat initierea celebrului proiect de lege care obliga radiourile si televiziunile sa difuzeze in proportie egala stiri pozitive si stiri negative si ii cerea presedintelui Basescu sa nu promulge acest document, vineri a venit randul propunerii privind studierea in scoli a Bibliei in versuri.

“O trasnaie”, dupa cum a calificat-o presedintele PRM, care a subliniat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca este de acord ca Biblia sa fie studiata in scoli, dar nu "Biblia in versuri a acelui domn de la Cluj", pe care o considera ca fiind "foarte modesta".

"Este Eminescu, e Goga, sa il studieze copiii in scoala? ~la e un diletant, ala e un amator", a sustinut liderul PRM, citat de MEDIAFAX.. Vadim Tudor a spus ca, in schimb, exista Psaltirea in versuri si Noul Testament, aproape in intregime versificat de autori mult mai cunoscuti, de Petre Dulfu, de Vasile Militaru, care ar putea fi studiate.

Presedintele PRM a mentionat ca senatorul Gheorghe Funar nu l-a intrebat in legatura cu oportunitatea unei astfel de legi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.