Politica 3 Iulie 2008 00:25
Tribunalul Valcea l-a condamnat pe secretarul general al PSD Satu Mare, Vasile Fernea, la trei ani de inchisoare cu suspendare dupa ce ar fi primit bani pentru campania electorala din 2004 de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, pentru ca, in schimb, acesta sa nu fie sanctionat de Garda Financiara.

Tribunalul Valcea l-a condamnat ieri pe Fernea pentru trafic de influenta si l-a obligat pe acesta, impreuna cu Partidul Social Democrat, sa-i restituie suma de 13.000 de lei omului de afaceri Gheorghe Ciorba, implicat si in dosarul in care sunt judecati, pentru fapte de coruptie, fostii ministri ai agriculturii Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes.

De asemenea, Fernea mai trebuie sa plateasca statului 3.500 de lei cheltuieli de judecata.
Sentinta poate fi atacata la Curtea de Apel Valcea, in termen de zece zile.

In perioada 1992-1997, Vasile Fernea a fost seful Politiei Judetene Satu Mare, iar intre anii 2000 si 2004 a condus Corpul de Control al Prefecturii Satu Mare. Din anul 2000 este secretar general al organizatiei judetene a PSD si detine si functia de consilier al senatorului PSD de Satu Mare, Sever Ster.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.