Politica 1 Iulie 2008 01:29
Dupa ce pesedistii au anuntat ca vor salarii marite pentru profesori, pedelistii supraliciteaza si cer marirea salariului minim pe economie, ajutoare pentru saraci si promit scaderea cotei unice.

PD-L si PSD liciteaza la capitolul pomeni electorale. Dupa ce luni, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ca social democratii sunt de acord cu organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in care sa fie dezbatute Codul fiscal, majorarea pensiilor si salariile profesorilor, liderii PD-L au plusat.

Potrivit presedintelui Emil Boc, citat de NewsIn, democrat-liberalii vor propune marti la Cotroceni, la consultarile cu presedintele Traian Basescu, cresterea salariului minim pe economie, marirea pensiilor de la 1 august si ajutoare pentru energie.

El a completat ca se doreste o crestere a salariului minim pe economie de la 500 de lei la 575 de lei, adica o crestere de aproximativ 15%, devansarea cresterii pensiilor ce trebuia sa se faca in ianuarie 2009 - de la 1 august, prin majorarea punctului de pensie cu 7,5%, adica de la 37,5% din salariul mediu pe economie la 45% din salariul minim pe economie, dar si acordarea de ajutoare sociale compensatorii pentru alte categorii foarte sarace de populatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.