Cozma, care a participat la o reuniune a Ligii muncitorilor și defavorizaților sociali, care-i poartă numele, s-a întrebat retoric: "Interdicție de a alege și de a fi ales 7 ani. Oare de ce se tem? Se tem că voi fi ales? Să-i ferească Dumnezeu, și mie, nouă, să ne ajute Dumnezeu, că poate așa, poate așa voi reuși să fac dreptate pentru dumneavoastră". Totuși, Cozma a admis că acum se află într-o perioadă de reabilitare și a precizat că este posibil ca în viitor să înființeze și un partid.

Totusi, la reuniunea muncitorilor, au participat doar 50 de oameni. Cozma a găsit insa, scuza pentru acest lucru si a argumentat în fața oamenilor veniți să-l asculte că reuniunea nu trebuia organizată duminica.
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova anul trecut, pe 2 decembrie, unde a fost închis pentru mineriade și a declarat că a făcut 10 ani de pușcărie pentru că și-a făcut datoria de lider de sindicat. Cozma are interdicție de a intra în București și Petroșani timp de cinci ani.