Cateva comune din Romania au fost ieri pentru a treia oara in febra alegerilor, din procesul electoral nelipsind incidentele.

In comunele Stefanesti, judetul Ilfov, si Sascut, judetul Bacau, s-a organizat un nou tur deoarece alegerile au fost anulate pe motiv de frauda, in timp ce la Poeni, Teleorman, si Arcani, judetul Gorj, oamenii au mers ieri din nou la vot deoarece candidatii la Primarie au obtinut acelasi numar de voturi. Interesul alegatorilor a fost mare in prima jumatate a zilei, prezenta acestora la urne fiind atat de ridicata, incat s-au format si cozi. Insa reversul medaliei nu a intarziat sa apara.

Pumni si ghips

In Stefanestii de Jos, doi veri - simpatizanti ai partidelor contracandidate la administratia locala - s-au luat la bataie intr-un bar. Motivul: fiecare dintre ei dorea sa-si duca bunicul la sectia de vot. Politia a intervenit imediat, iar cei doi au primit cate o amenda de 500 RON pentru deranjarea linistii publice. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Ilfov, Elena Bucur, cei doi au refuzat sa depuna plangere unul impotriva celuilalt.

Nereguli au fost si in comuna Sascut, unde un alegator a venit sa voteze imbracat pe jumatate in ghips. Acesta a sustinut ca a fost batut pe 11 iunie, pentru ca ar fi votat cu unul dintre cei doi candidati la primarie si astfel l-a suparat pe celalalt. Pentru ca a facut scandal in sectia de votare, politistii l-au scos afara si l-au bagat cu forta in masina. Un alt incident din Sascut a fost disparitia pentru o ora a unei stampile de vot. Sustrasa din sectie de catre un alegator si apoi aruncata intr-un sant, stampila a fost gasita de politie.
Nici in comuna Poeni nu au lipsit problemele: in apropierea unei sectii de votare erau bannere si afise cu cei care se dueleaza pentru fotoliul de primar, iar un barbat care a votat la turul al II-lea al alegerilor a sustinut ieri ca nu i s-a mai permis sa voteze pe motiv ca si-a schimbat domiciliul dupa 1 iunie 2008.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.