Emil Constantinescu ne-a acordat un interviu legat de mafia araba din Romania. Discutia a pornit de la faptul ca, in 1997, fratii Mohamad si Omar Hayssam au fost cercetati pentru contrabanda cu tigari si returnari ilegale de TVA.

Un an mai tarziu, asa cum reiese din rapoartele defunctului Consiliu National de Actiune Impotriva Coruptiei si Crimei Organizate, Mohamad Omar se numara printre finantatorii operatiunii "Tigareta 2".

Fostul presedinte spune ca, din cauza actiunilor desfasurate impotriva mafiei arabe, in anul 1999, acestia au vrut sa-l asasineze. A fost interceptata o scrisoare, trimisa din inchisoare, ce avea un text in limba araba, din a carui traducere reiesea ca persoana arestata platise trei asasini sirieni care urmau sa-l omoare pe Emil Constantinescu.

La sfarsitul textului se spunea ca asasinilor "trebuie sa li se umple gura cu nisip". Presupusii criminali au fost identificati la granita si au fost declarati "persona non-grata".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.