Presedintele PSD imparte deja portofoliile guvernului PSD-PC. Lui Nastase nu-i da nimic, iar lui Dan Voiculescu nu-i da cat cere.

In Kiseleff se fac planuri mari de guvernare. Mircea Geoana imparte deja portofolii pentru viitorul cabinet pe care PSD il va forma impreuna cu PC si care, evident, ii va purta numele. Cabinetul Geoana are deja „nucleul dur destul de clar precizat“, dupa cum a declarat chiar Mircea Geoana pentru Cotidianul.

PSD si PC vor organiza in 11 iulie o sedinta festiva in care sa faca public programul de guvernare al Aliantei la care lucreaza impreuna liderii celor doua partide si care se va constitui in oferta electorala a formatiunii. Insa, fiind deja siguri ca vor castiga alegerile din toamna, liderii PSD si Dan Voiculescu s-au apucat sa contureze si echipa guvernamentala.

Mai precis, Mircea Geoana face acest lucru, pe de o parte pentru a profita de acalmia de moment in partid pentru a-si aroga functia de prim-ministru si pe de alta parte pentru a apuca sa promita el insusi portofolii membrilor BPN astfel incat sa-si asigure loialitatea acestora in cazul in care adversarii s-ar mai apuca sa-i ceara capul.

„Eu lucrez in acest moment la structura viitorului guvern, dupa care evident ca trebuie sa punem si nume pe aceasta structura. Ma gandesc sa infiintam un ministru pentru Europa, sa regandim structura Ministerului Economiei, poate ca nu este bine sa fie comasat cu Finantele“, a explicat pentru Cotidianul presedintele PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.