Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat azi pentru NewsIn ca isi va depune candidatura pentru unul dintre colegiile uninominale din Bucuresti.

Orban a fost eliminat duminica din fruntea organizatiei PNL Bucuresti, dupa dizolvarea conducerilor a patru sectoare pentru proastele rezultate din alegerile locale. Conducerea interimara a organizatiei este preluata astfel de presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, care va fi secondat de vicepresedintii Eugen Nicolaescu si Marian Petrache.

Ludovic Orban ramane insa ministru al transporturilor, vicepresedinte al PNL pe probleme de comunicare si presedinte al Ligii Alesilor Locali.

El nu a detinut niciodata functia de parlamentar, fiind implicat mai mult pe linie administrativ-executiva.
Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a precizat pentru NewsIn ca toate organizatiile au fost instiintate luni sa trimita propuneri de candidati pentru colegiile uninominale pana la 30 iunie, el adaugand ca spera ca Ludovic Orban sa contribuie la un scor bun in conditiile in care va candida.

Secretarul general al liberalilor spune ca vicepresedintele Ludovic Orban va juca un rol important in campanie in conditiile in care va candida la unul dintre colegiile uninominale, adaugand ca spera ca prin notorietatea sa sa contribuie la obtinerea unui scor bun pe Capitala. Motreanu a precizat ca PNL si-a propus sa castige un scor de 18-20% pe Bucuresti, de la 11% cat a avut in alegerile locale, iar atingerea acestui obiectiv ar putea ridica partidul, la nivel national, la un procent de 23%.

Potrivit calendarului aprobat duminica de conducerea liberala, incepand de luni organizatiile vor putea inainta propuneri de candidati pentru colegiile uninominale pana la data de 30 iunie, iar in a doua etapa, pana pe 7 iuile dosarele candidatilor vor intra in analiza birourilor judetene in vederea aprobarii loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.