Dupa congres, in PSD au inceput reglarile de conturi si oferirea de recompense. Mitrea, liderul deputatilor PSD, si Iliescu, seful senatorilor pesedisti, vor ceda functiile. Primul privilegiat, Viorel Hrebenciuc.

Miron Mitrea a renuntat ieri la functia de lider al grupului deputatilor PSD in favoarea lui Viorel Hrebenciuc, unul dintre marii perdanti ai alegerilor interne din partid desfasurate la Congresul din 21 aprilie. "Sa va obisnuiti de acum, ca sef al vostru, cu cel din dreapta mea, cu Viorel", le-a comunicat ieri Miron Mitrea celor peste 130 de deputati PSD. Mitrea a cedat functia, deoarece a fost ales la Congres secretar general al PSD. Hrebenciuc si-a negociat functia simbata, cind a avut o intilnire secreta la Baneasa cu Mircea Geoana si cu Miron Mitrea, prilej cu care le-a reprosat faptul ca nu l-au sprijinit pentru functia de vicepresedinte PSD, precum fusese invoiala.

Iliescu nu mai e dorit nici la Senat

La Senat lucrurile sint mai delicate. Iliescu este liderul de grup. Acesta a declarat joi noaptea, la Congres, ca se gindeste sa renunte la orice functie in partid, fara a fi facut un anunt oficial in acest sens. Ieri, Geoana il declara aproape demis: "La Senat vom gasi o alta formula, dupa foarte probabila plecare a lui Iliescu, dar vom cauta solutia dupa ce vom discuta si cu el". Principalii favoriti sint Ilie Sirbu, Cristian Diaconescu si Vasile Dincu. Decizia va fi luata joi, la o noua sedinta a conducerii centrale a PSD.

Relatia lui Geoana cu PSD-Bucuresti ramine tensionata, dupa ce liderii organizatiei l-au expulzat din mijlocul lor anul trecut, dupa esecul de la locale. "Eu am memoria lunga si nu uit usor", a amenintat ieri Geoana. "Nu fac parte din gastile din partid, nu fac jocuri in PSD, ca sa devin prizonierul unui grup de interese", a mai precizat Geoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.