Cinci consilieri alesi ai Capitalei - Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Irina Loghin, Liviu Negoita si Marian Vanghelie -au renuntat la mandate in favoarea fotoliilor de senator sau de primar de sector, arata NewsIn.

Cei cinci au luat aceasta decizie in cadrul sedintei de constituire a noului Consiliu General al Municipiului Bucuresti (CGMB), desfasurata cu incepere de la ora 12.00, la Cercul Militar National.

Blaga (PD-L), Diaconescu (PSD) si Loghin (PRM) au ales sa fie in continuare senatori, posturi pe care le ocupau inainte de alegerile locale de la inceputul acestei luni.

Negoita (PD-L) a renuntat la mandatul de consilier general pentru a ocupa numai functia de primar al sectorului 3, pe care a castigat-o in turul I de scrutin al alegerilor locale, pe 1 iunie. Acelasi lucru l-a facut si Vanghelie (PSD), care a preferat sa fie numai primar al sectorului 5, functie in care a fost reales la turul II de scrutin.

Posturile lasate libere in urma deciziei celor cinci au fost ocupate de urmatorii candidati de pe listele fiecarui partid.

In urma turului I de scrutin al alegerilor locale, desfasurat pe 1 iunie, PD-L a castigat 24 de mandate de consilier general, PSD - 16, PNL - opt, PNG-CD - patru, iar PRM - trei mandate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.