Cu functia urcata rapid la cap, noul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a si trecut la matrasirea dusmanilor sai personali din partid care de-a lungul timpului i-au facut diverse mizerii sau au enervat-o pe irascibila sa sotie, dna Mihaela. Primul pe lista - Dan Ioan Popescu, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, cel care l-a demis pe Geoana din functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti anul trecut in timp ce Geoana era plecat din tara. "Eu am memoria lunga si nu uit usor", a declarat ieri, razbunator, Mircea Geoana, la conferinta de presa organizata dupa prima sedinta a noii conduceri a partidului. Presedintele PSD a anuntat practic mazilirea din functie "a marelui DIP", spunand ca "avem o problema masiva la PSD Bucuresti". "De cateva cicluri politice, la Bucuresti nu reusim sa depasim un anumit nivel. Organizatia PSD Bucuresti va intra intr-un proces de analiza si schimbari pentru ca va amintiti ce am patit eu anul trecut. Evident ca am si eu memorie lunga si nu uit usor", a spus cel pe care pesedistii lui Dan Ioan Popescu l-au insultat in fel si chip: de la "maimutoi implementat" pana la "arogant venit cu nave cosmice in filiala".

Astfel, Dan Ioan Popescu este pus in mod oficial pe faras si cu largul sprijin al lui Adrian Nastase, care si el astepta de mult sa se razbune pe Popescu. Nastase a si facut-o de altfel intr-o prima faza la congres cand, desi DIP se alaturase conspiratiei anti-Iliescu, fostul sau sef de la Guvern a dat dispozitie filialelor sale sa nu-l voteze pentru functia de vicepresedinte al PSD. Ceea ce s-a si intamplat, DIP obtinand un jenant numar de vreo 400 de voturi, fapt care l-a lasat doar cu sefia filialei Bucuresti. Pe care o sa i-o ia acum Mircea Geoana.

Al doilea pe lista neagra a lui Geoana este insusi Ion Iliescu. In mod evident, Geoana nu-i poate ierta acestuia apelativul de "prostanac" pe care i l-a adresat in mod repetat, inclusiv in noaptea Congresului. Aratand ca-ntr-adevar are memoria lunga, Geoana a anuntat tot ieri ca Ion Iliescu va fi schimbat si din functia de lider al grupului PSD de la Senat.

"Ion Iliescu va pleca din aceasta functie, trebuie sa gasim un inlocuitor", a explicat presedintele PSD. Acesta a tinut sa precizeze ca dupa congres nu a avut nici o discutie cu Ion Iliescu, lasand sa se inteleaga ca nici nu prea are ce discuta cu acesta. Ba, mai mult, Geoana a sugerat o anumita separare neta intre Iliescu si partid, spunand ca "este decizia lui daca ramane sau nu apropiat al partidului". In problema Iliescu insa, Geoana nu mai beneficiaza de sprijinul lui Nastase, inregistrandu-se astfel prima divergenta in triumviratul Geoana - Nastase - Mitrea. In vreme ce Mircea Geoana ar vrea sa-l vada pe Iliescu trimis la pensie definitiv si iremediabil, Nastase sustine varianta inventarii unei functii onorifice pentru Bunicuta, facandu-si probabil socoteala ca, la un moment dat, s-ar putea sa aiba nevoie de mintea diabolica a acestuia intr-un razboi pentru putere cu Geoana si Mitrea.

De altfel, presedintele PSD a tinut in mod deliberat sa-si umfle muschii si-n fata lui Nastase, ca sa inteleaga si acesta cine este adevaratul sef al partidului! Ieri s-a discutat in sedinta noii conduceri a PSD despre numirea unui nou purtator de cuvant. Deja se stia din noaptea Congresului ca functia ii va reveni Ancai Alexandrescu, mana dreapta a lui Nastase. Geoana s-a opus insa categoric numirii acesteia, marturisindu-le in particular colegilor ca "n-o poate suferi" pe respectiva. Nastase a insistat, Geoana a rezistat, asa ca deocamdata purtator de cuvant ramane Titus Corlatean. Insa Geoana a tinut sa arate si public ca Adrian Nastase nu este cel mai bun prieten al sau. "Scenariile acestea ca a fost lovitura de palat a nu stiu cui, ca a fost jocul lui Adrian Nastase, mai lasati-ma! Stie toata lumea care a fost pozitia lui Adrian Nastase! Ati fost acolo! Adrian Nastase nu a contribuit la victoria mea!", a transat Geoana antipatia fata de numarul doi al partidului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.