Noul prefect, Ion Tincu, a depus astazi juramantul la Prefectura Capitalei. La eveniment a fost prezent si fostul prefect, Catalin Deaconescu, dar si secretarul de stat din ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre. Ordinul de schimbare a prefectului a fost semnat miercuri de premierul Tariceanu.

Fostul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu vrea sa dea in judecata Guvernul deoarece considera ilegala demiterea sa. El acuza ca schimbarea nu are legatura cu activitatea de pana acum la Prefectura si ca se face pe criterii politice.

La orele pranzului, castigatorul alegerilor locale din Capitala, Sorin Oprescu va deveni oficial primar General al Municipiului Bucuresti. Ceremonia va avea loc la Cercul Militar National, unde proaspat formatul Consiliu General al Capitalei se va intruni pentru prima oara.

Ceremonie oficiala va fi si la Primaria Sectorului 1 al Capitalei, insa aici nu se schimba decat componenta consiliului local. La ora 15, primarul reales Andrei Chiliman va depune si el un nou juramant. Consiliu Local al Sectorului 1 va fi validat intr-o sedinta care va avea loc in sala de consiliu a Primariei Sectorului.