Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat azi in cadrul unei conferinte de presa, ca vicepresedintele PNL Ludovic Orban este problema partidului din care face parte si ca nu se gandeste sa il coopteze in PD-L, transmite corespondentul NewsIn.

"Ludovic Orban este Ludovic Orban. Atat si nimic mai mult. Nu am in vedere nici cooptarea lui, nici aducerea lui, e treaba PNL”, a declarat Boc atunci cand a fost intrebat daca vrea sa-l coopteze pe Orban in PD-L in cazul in care acesta va parasi PNL.

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri, ca intotdeauna a avut rezerve fata de orice intelegere cu PSD si ca PNL trebuie sa-si pastreze disponibiltatea la dialog si negociere cu PD-L. "Este adevarat ca nu ma simt foarte confortabil cand vorbesc cu Hrebenciuc, Nastase, Mitrea si Iliescu, este adevarat ca in toate dezbaterile din interiorul PNL eu am fost in pozitie rezervata in privinta oricaror intelegeri cu PSD si intotdeauna am sustinut o politica autonoma pentru PNL, astfel incat PNL sa isi poata permite sa fie in pozitia de partid dominant si nu in pozitia de partid secundar", a declarat Orban, astazi la Radio Guerrilla.

Liderul PNL a respins insa teoria potrivit careia ar incerca o apropiere de Traian Basescu si PD-L, chiar daca, spune tot el, lucrurile nu trebuie amestecate, iar PNL trebuie sa pastreze posibilitatea unor negocieri cu democrat-liberalii.

Coordonatorul politic al campaniei pentru alegerile locale, Bogdan Olteanu, afirma duminica, 8 iunie, la BBC, ca Traian Basescu este cel care ar dori sa refaca alianta cu PNL si, din aceasta perspectiva, incurajeaza formarea unei alternative la actuala conducere a partidului, laudandu-l pe Ludovic Orban.

"Domnul Traian Basescu doreste sa-si faca o guvernare PD-L- PNL probabil, in care sa-si creeze un lider alternativ in PNL, care, crede domnia sa, spera domnia sa, incearca domnia sa, sa fie domnul Orban, pe care vrea sa-l aduca alaturi de PD-L. Domnul Basescu sigur ca trebuie sa formeze o majoritate daca vrea sa guverneze cu partidul domniei sale, cu PD-ul. Probabil i se pare mai confortabil cu PNL-ul si incearca prin domnul Orban. Eu ii doresc succes", a mai declarat Olteanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.