Premierul l-a informat pe prefectul Bucurestiului, Catalin Deaconescu, ca il va demite. Ludovic Orban crede ca singura vina a prefectului este faptul ca e prieten cu el.

Guvernul il va schimba din functie in sedinta de astazi pe prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu. Motivatia oficiala este legata de neregulile de la tiparirea buletinelor de vot din Capitala. Neoficial insa, decizia premierului este vazuta de toti drept o lovitura dura aplicata liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, caruia premierul i-a cerut luni demisia din fruntea filialei.

De altfel, si Orban vede astfel lucrurile. „Prefectului nu i se poate reprosa nimic in legatura cu organizarea acestor alegeri. Cel mult i se poate reprosa ca este prieten cu mine. Recunosc ca ne cunoastem de multi ani si a invatat administratie alaturi de mine“, a declarat Ludovic Orban pentru Cotidianul.

Prefectul Capitalei a recunoscut ieri, pentru NewsIn, ca a fost anuntat ca va fi schimbat. El nu a vrut sa comenteze decizia premierului. Surse din conducerea PNL ne-au declarat ca Bogdan Olteanu este cel care i-a cerut lui Tariceanu schimbarea prefectului. Potrivit acelorasi surse, Deaconescu va fi inlocuit cu Ioan Tincu, actualmente adjunct al sefului Corpului de Control din Ministerul Administratiei si Internelor, un apropiat al fostului ministru pesedist al administratiei, Octav Cozmanca, ce a platit insa cotizatie de membru la PNL.

Demiterea prefectului este prima actiune concreta realizata de liderul PNL dupa declansarea razboiului cu tabara Orban. Luni seara, in sedinta Biroului Politic Central al PNL s-a declansat un scandal-monstru, dupa ce presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca liderii filialelor care au obtinut sub 15% la votul politic (cel pentru Consiliul Judetean - n.a.) trebuie sa demisioneze. Principalul vizat - Ludovic Orban.

Care de altfel a sesizat imediat unde bate Tariceanu: „Bai, Caline, tu te iei de mine, nu de presedintele Organizatiei Hunedoara. Tu nu-ti dai seama ce declansezi in partid?!“, i-ar fi replicat Orban lui Tariceanu, potrivit NewsIn. Liderul PNL Bucuresti a declarat raspicat ca refuza sa demisioneze si i-a reprosat premierului ca declanseaza un razboi intern „in loc sa se urce cu bocancii pe PD-L“. Orban a fost aparat in sedinta de Norica Nicolai, Crin Antonescu, Mircea Ionescu-Quintus, Marian Petrache (liderul PNL Ilfov) si de Vlad Moisescu (liderul PNL sector 1).

Tonul violent al discutiilor a fost confirmat si de declaratiile oficiale date dupa sedinta, cand Tariceanu a declarat ca ii considera deja „cu mandatul depus“ pe liderii organizatiilor care nu au obtinut 15% la alegeri.

Conducerile filialelor vizate de Tariceanu sunt Dambovita (9,96%), Neamt (13,07%), Sibiu (9,96%), Suceava (9,23%), Bucuresti (11,77%,) precum si doua sau trei dintre cele de sector din Capitala. Mai mult ca sigur, pe 23 iunie, cu ocazia Delegatiei Permanente a PNL, se va supune la vot demiterea respectivelor conduceri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.