Gigi Becali a anuntat ca PD-L si PNG s-au inteles si vor avea majoritatea in Consiliul General al Capitalei. Cele doua partide au impreuna 28 de mandate.

Presedintele PNG Gigi Becali sustine ca s-a inteles noapte trecuta cu Adriean Videanu, prim vicepresedintele PD-L. Cele doua partide vor propune fiecare cate un viceprimar, PD-L il va propune pe Razvan Murgeanu, iar PNG pe Robert Ionescu, potrivit lui Becali.

Partidul lui Gigi Becali, PNG, este cel care decide majoritatea in Consiliul General. Nici PD-L, cu cei 24 de consilieri ai sai, nici PSD si PNL, care au impreuna 24 de mandate, nu pot constitui majoritatea de 28 de membri.

Aceasta varianta nu il avantajeaza pe primarul general Sorin Oprescu care va avea astfel un consiliu ostil. Deocamdata, Oprescu poate conta pe cei 16 consilieri ai PSD si pe cei opt ai PNL. PRM nu are decat trei mandate, insuficiente, insa, pentru a asigura majoritatea.

Dupa primul tur, presedintele PNG, Gigi Becali, declara ca nu se va alia in niciun caz cu stanga. In schimb, liderul PRM Vadim Tudor a anuntat ca partidul sau va negocia si ca este interesat sa obtina conducerea a doua directii din Primaria Capitalei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.