In ciuda infrangerii lui Blaga, democrat-liberalii afiseaza un optimism dat de faptul ca, spun ei, "fara PD-L nu se poate plasa un copac in Bucuresti". Ei se bazeaza pe faptul ca au obtinut peste 40% din voturile pentru CGMB, ceea ce il face partidul cu cuvantul cel mai greu de spus.

PD-L are si sprijinul consilierilor PRM, sustin surse democrat-liberale, acest sprijin neasumat oficial venind din relatiile stranse dintre pedelisti si peremisti in Consiliu, in mandatul lui Adriean Videanu. In plus, pedelistii isi doresc sa ajunga la un acord si cu liberalii si cu PNG, astfel ca vor demara in zilele urmatoare negocieri pentru ca dreapta sa controleze doua treimi din Consiliu - atat cat este nevoie ca orice proiect important sa treaca.

De altfel, liderii PD-L au atras atentia asupra declaratiilor lui Vasile Blaga de dupa exit poll-uri, care afirma ca programul sau va deveni cel al consilierilor partidului, care vor face o "opozitie constructiva". Liviu Negoita si Vasile Blaga nu vor ramane pe lista consilierilor generali, astfel ca Razvan Murgeanu este in carti pentru un nou mandat de viceprimar.