Liderii PSD merg mana in mana cu Biroul Electoral Central in incercarea de cosmetizare a rezultatelor scrutinului in functie de cifrele sondajelor de opinie oferite tot de Putere, duminica seara, la iesirea de la urne. Nu intamplator televiziunile i-au declarat castigatori imediat dupa inchiderea urnelor pe Adrian Nastase si PSD. Trebuia inoculata ideea ca Alianta D.A. si Traian Basescu au pierdut alegerile pentru ca protestele Opozitiei legate de furturile electorale in favoarea PSD sa para ca fiind simple declaratii ale unora ce nu stiu sa piarda.

"Suntem extrem de multumiti de ceea ce sondajele de opinie si exit poll-urile au indicat ieri, precum si Biroul Electoral Central indica pe masura ce voturile sunt numarate...", declara in prima zi dupa alegeri Mircea Geoana, premierul desemnat al Uniunii PSD+PUR. "Sunt absolut uimit de maniera in care liderii PNL si PD pun la indoiala o serie de sondaje de opinie si chiar exit poll-urile ce au demonstrat o acuratete deosebita. Daca ne uitam cu atentie la sondaje... se va reflecta, sunt sigur, maine la pranz si in numaratoarea finala, la BEC... Trebuie mai multa incredere in sondaje de opinie si in institute de sondare a opiniei publice", a facut tot Geoana cunoscuta strategia de a se modifica la BEC repartitia voturilor in functie de cifrele sondajelor favorabile PSD.

Si BEC s-a supus ordinului PSD si au inceput fluctuatiile procentelor. Si astfel datele oficiale au inceput sa se apropie usor, usor de valorile indicate de exit poll-uri. Iar daca luni, la un moment dat, Basescu avea tendinta de a-l depasi pe Nastase, ieri, spre final, cifrele au inceput sa fie corectate. S-au proiectat de la inceput un Nastase si un PSD victorios, pentru ca furturile sa nu trezeasca prea multe semne de intrebare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.