Conservatorii solicita, din nou, retragerea trupelor romanesti din Irak si Afganistan, dupa decesul soldatului Claudiu Marius Covrig, potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn.

"Reprezentantii PC solicita Consiliului National de Aparare a Tarii elaborarea unui program de retragere a trupelor romanesti din Irak si Afganistan", se precizeaza in documentul mentionat, prin care conservatorii transmit condoleante familiei fruntasului Claudiu Marius Covrig, ucis in Afganistan.

"Consideram ca este imperios necesar ca si Romania sa aiba un calendar de retragere a trupelor asa cum au facut majoritatea tarilor care au avut trimise forte militare in aceste zone", sustin conservatorii, care au pornit demersul de solicitare a retragerii trupelor din 2005. Alcatuirea unui calendar pentru reducerea prezentei militare in teatrele de operatii din strainatate a fost sprijinita, la un moment, de liberali, de social-democrati, insa discursurile politice nu au fost finalizate printr-un demers concret in acest sens.

Un militar a fost ucis si alti trei au fost raniti in Afganistan,astazi in jurul orei 5.00, ora Romaniei, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.