Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, ca in coalitia de guvernare exista divergente fata de proiectul de lege privind statutul minoritatilor, acestea fiind legate de dreptul decizional al minoritatilor in invatamant sau cultura. "Colegii romani cred ca in privinta Legii minoritatilor exista o disputa maghiaro-maghiara, adica intre diferite grupuri din randul maghiarimii, insa noi avem de fapt controverse cu Guvernul roman si romanii, puncte de vedere diferite", a declarat Marko Bela.

Liderul UDMR a precizat ca divergentele se refera la dreptul decizional acordat comunitatilor minoritare in privinta unor aspecte legate de parti ale vietii sociale precum invatamantul, cultura sau presa, pe care proiectul de lege privind statutul minoritatilor il propune.

"Toata lumea este de acord sa existe corpuri alese care sa-si spuna parerea in diferitele parti ale vietii sociale, insa partenerii din coalitie nu sunt de acord cu dreptul decizional, vor numai acordarea de drept consultativ", a precizat el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.