Presedintele Traian Basescu continua razboiul cu flagelul coruptiei. De data aceasta, pe postul Euronews

"Unii dintre cei mai bogati 300 de romani sint rechinii cei mari care slabesc economia Romaniei, si trebuie sa atacam aceasta problema. Intii de toate, vom continua sa tintim politicienii care ii sprijina si ii ajuta sa comita fraude. Eu nu voi opri niciodata acest proces, il voi incuraja intotdeauna", suna, in limba romana, declaratia presedintelui Basescu facuta in interviul acordat Euronews. "Ca presedinte, nu sint foarte interesat de pestii mici. Pestii mici trebuie sa fie prinsi de procurori, de politisti, de orice persoana care are ca atributii lupta impotriva coruptiei. Obiectivul meu, ca presedinte, este inlaturarea rechinilor, a rechinilor mari de pe scena politica", a raspuns Basescu unei intrebari legate de masura in care noua legislatie anticoruptie este aplicata.

Basescu a definit, in interviu, implicarea SUA in solutionarea "instabilitatii in zona Marii Negre" ca pe rolul cel mai important pe care Washingtonul il poate avea in Europa. "Trebuie sa continuam sa-i sfatuim pe prietenii nostri din Europa ca mai devreme sau mai tirziu cu totii o sa avem o problema cu Marea Neagra. Statele Unite au inteles deja importanta Marii Negre pentru securitatea Europei si sint convins ca, mai devreme sau mai tirziu, Marea Neagra va atrage atentia care i se cuvine. In opinia mea, solutia o reprezinta 'internationalizarea>> Marii Negre, pe modelul Marii Mediterane", a reluat ideea seful statului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.