Puterea incearca din nou sa gaseasca modalitatea de a-l inlocui pe Adrian Nastase de la presedintia Camerei Deputatilor. Parlamentarii PNL, PD, UDMR si PUR se vor intalni astazi pentru a discuta in legatura cu modificarea Regulamentului Camerei, in conditiile in care maine in Comisia juridica se va discuta posibilitatea revocarii din functie a presedintelui Camerei la initiativa altui grup decat cel care l-a propus.
Deputatii coalitiei de guvernare incearca sa cada de acord asupra unei solutii in acest sens, tinand cont de faptul ca majoritatea in comisia care discuta modificarea regulamentului este destul de fragila.
Mai mult, nu toti reprezentantii puterii tin mortis sa-l schimbe pe Adrian Nastase.

Deputatul PUR, Sergiu Andon, presedinte al Comisiei juridice din Camera, a declarat ieri, citat de Mediafax, ca, personal, nu este de acord cu modificarea "de conjunctura" a Regulamentului, "inspirata exclusiv de scopul" de a schimba presedintele acestui for legislativ.
Nici pozitia UDMR nu este tocmai clara. Marton Arpad sustine ca in grupul Uniunii nu a fost luata, inca, o decizie privind propunerea de modificare a Regulamentului, astfel incat presedintele Camerei Deputatilor sa poata fi revocat din functie, prin votul Plenului, la initiativa altui grup decat cel care l-a propus.

Ramane de vazut ce succes va avea demersul liberalilor si democratilor, avand in vedere ca din Comisia juridica a Camerei fac parte cinci deputati PNL, trei deputati PD, doi parlamentari PUR, un deputat UDMR, un reprezentant al grupului minoritatilor nationale, opt deputati PSD si trei parlamentari apartinand PPRM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.