Mai multi preoti din Bucuresti au acceptat, in schimbul unor sume de bani, sa-i indemne pe credinciosi sa voteze cu Sorin Oprescu sau Vasile Blaga, informeaza NewsIn.

Jurnalistii de la Academia Catavencu s-au dat drept membri ai staff-urilor de campanie ale celor doi candidati si le-au propus preotilor bani in schimbul propagandei electorale.

"Noi vrem sa facem o donatie, suntem de la stafful de campanie al PD-L. Vrem sa facem o donatie. Orice suma e binevenita. Nu e o problema, putem vorbi despre asta acum, depinde de ce doriti dumneavoastra sa spunem. - Macar sa fie mentionat. - Oricum tot pe domnul Blaga il votam pe 15", spune Nistor Cristinel, preot la Biserica Morarilor.

Jurnalistii de la Academia Catavencu au mers si la alte biserici din Capitala, cu aceeasi poveste. Reactia preotilor a fost similara.

"Suntem de la stafful de campanie al lui Oprescu si am vrea sa facem o donatie. Mie imi place Oprescu, mie imi place Oprescu. Sunt de acord. - Ideea ar fi duminica daca puteti sa spuneti ceva. - Stiu eu sa spun. Sa dea Dumnezeu sa iasa bine", a afirmat Ion Roman, preotul Bisericii Delfinului.

"De la stafful de campanie al domnului Blga si am vrea sa facem o donatie. Se poate vorbi la slujba despre donatie. Sa stie enoriasii ca noi ne preocupam. Sa se faca referire la... - Spun, tata, spun", a marturisit si Andrei Stefanescu, preotul de la Biserica Piata Muncii.

Contacat telefonic, purtatorul de cuvint al Patriarhiei, parintele Costel Soica, a refuzat sa comenteze reactiile preotilor interogati de jurnalisti, insa a precizat ca materialul publicat de Academia Catavencu este manipulator.

Sursa video: realitatea.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.