Potrivit unei statistici a Politiei Romane, remisa, luni, agentiei de presa NewsIn, incepand cu data de 2 mai si pana in prezent, au fost inregistrate 124 de situatii in care partidele politice au incalcat legea privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

Conform datelor detinute de politie, de la startul campaniei electorale au fost depistate 647 de infractiuni la legislatia privind alegerea autoritatilor publice locale, precum si peste 1000 de fapte contraventionale privind incalcarea ordinii si linistii publice.

Valoarea totala a contraventiilor aplicate in aceeasi perioada este de aproape 500.000 de lei.
Partidele politice au fost sanctionate de politisti pentru evenimente care au constat in afisaj electoral in alte locuri decat cele autorizate, distrugerea sau deteriorarea mijloacelor de propaganda electorala, disparitia sau furtul unor mijloace de propaganda electorala, distribuire de cadouri in scop electoral, distribuire de materiale electorale, tulburarea ordinii si linistii publice sau distribuirea sau afisarea unor materiale cu caracter calomnios.

Intre cele 1241 de incidente inregistrate, au fost constatate 208 infractiuni si 168 de fapte contraventionale petrecute in timpul primului tur de scrutin.