Politica 7 Iunie 2008 02:29
Surse din cadrul PSD spun ca, in cazul in care Oprescu pierde Capitala si nu i se va permite sa se reintoarca in PSD, Iliescu va demara procedura de infiintare a Partidului Socialist. Acest proiect a fost gandit de Iliescu inca din 2007, insa in cele din urma a renuntat la aceasta idee.
Partidul Socialist ar urma sa reuneasca toate partidele mici de stanga din Romania si ar miza pe formarea unui pol de stanga, o idee mai veche a lui Ion Iliescu, pe care a mai incercat-o anul trecut impreuna cu Petre Roman. Sursele noastre spun ca Iliescu planuieste ca, impreuna cu Oprescu, sa racoleze numerosi reprezentanti din PSD, care au fost sustinuti in ultimii ani de presedintele de onoare al partidului. In acest mod, noua formatiune a lui Iliescu doreste sa eclipseze, pe scena politica, rolul PSD. ãIliescu a revenit la acest plan. A asteptat rezultatul alegerilor locale. Daca era slab, il avantaja, deoarece putea sa scape de Mircea Geoana. Acum totul depinde de ce va face Oprescu. Daca pierde Primaria Capitalei, nu mai revine in PSD, iar Iliescu nu mai are ce sa mai faca. Nu va mai putea sa il compromita pe GeoanaÓ , sustine un reprezentant din Biroul Permanent al PSD.

Chiar daca Iliescu si Oprescu vor infiinta un nou partid, Partidul Socialist, numerosi lideri din PSD spun ca sansele acestuia, de a se ridica la nivelul formatiunii conduse de Geoana, sunt minime.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.