Politica 6 Iunie 2008 03:33
In PSD se simte miros de guvernare. Personaje care pareau sa fi disparut din atentia opiniei publice au revenit brusc in atentie. Serban Mihailescu, Dan Matei Agathon, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc sunt de o vreme prezenti tot mai des pentru a vorbi in numele PSD.

PSD lucreaza discret la o noua strategie de imagine. Si asta se intampla dupa patru ani in care, sub conducerea lui Mircea Geoana, partidul a fost reprezentat de personaje de care n-a auzit mai nimeni, fara forta in partid, precum Marius Lazar, Ana Birchall, Iulian Iancu etc. In aceasta perioada, PSD a tot coborat in sondaje, inregistrand, la un moment dat, chiar 15% in sondajele de opinie. De o vreme insa, lucrurile s-au schimbat. Si rezultatele se vad.

PSD pare sa fi castigat alegerile locale dupa patru ani de opozitie si de caderi in sondajele de opinie cauzate de scandalurile de coruptie in care au fost implicati fostii membri ai guvernului Nastase. Culmea este ca aceiasi membri ai guvernarii Nastase au revenit in prim-planul vietii de partid.

Mai mult decat atat, acestia, cu problemele pe care le au cu justitia ramase in stand-by, au revenit in functii de conducere si in partid si mai ales au fost implicati foarte activ in campania electorala a PSD.

Momentul reintoarcerii „greilor“ PSD a fost marcat de alegerea lui Adrian Nastase in functia de presedinte al Consiliului National al partidului, fapt ce i-a permis sa-si reia locul si in Biroul Permanent, si in fruntea departamentelor in calitate de „premier din umbra“. Nastase a depus apoi efort sustinut in campania PSD, mergand in toate judetele alaturi de candidatii partidului, la fel ca si presedintele de onoare, Ion Iliescu.

O data cu revenirea lui Nastase s-a intors si Miron Mitrea, dupa un an de absenta din viata politica, instalat direct in functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si, mai important, in cea de sef al campaniei PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.