Cu exceptia unui numar de sapte-opt membri, delegatii PSD Timis l-au votat in bloc pe Mircea Geoana pentru functia de presedinte al partidului. Liderul gruparii care l-a sustinut a fost chiar presedintele filialei, Ilie Sarbu. In timp ce factiunea pro-Iliescu s-a strins in jurul presedintelui organizatiei PSD Timisoara, Petru Andea, si a primarului din Faget, Dorel Covaci. Membru al "gruparii de la Cluj" (adevarata cistigatoare a congresului) Ilie Sarbu a fost ales si el ca vicepresedinte al partidului.

"A fost o lucrare rafinata, pusa la punct cu mai mult timp in urma si care s-a dovedit cistigatoare in final", a recunoscut ieri Ilie Sarbu despre miscarea care l-a adus pe Mircea Geoana in fruntea PSD. De asemenea, mai multe fotolii de vicepresedinte au fost ocupate de membri sau apropiati ai "gruparii de la Cluj" care a facut "cartile" la acest congres. Este vorba de liderii coalizati in aceasta iarna sub conducerea lui Ioan Rus, printre care s-a numarat si Ilie Sarbu.

Acesta a mai spus ca nu a fost nevoit sa le spuna membrilor delegatiei pe cine sa voteze, lucrurile fiind clare. Cu exceptia unui numar de sapte-opt PSD-isti din anturajul deputatului Petru Andea si al primarului Dorel Covaci, toti delegatii din judetul Timis l-au votat pe Geoana la presedintia partidului. "A fost o mare realizare. Dl. Iliescu trebuia sa-si dea seama singur ca lucrurile s-au schimbat, ca lumea s-a schimbat. Si nu mai putem sa ne uitam spre trecut. Ion Iliescu reprezinta trecutul, iar Mircea Geoana viitorul", a mai spus Sarbu.

Petru Andea: "Ambele candidaturi au fost simbolice"

Presedintele organizatiei PSD Timisoara, deputatul Petru Andea, n-a ascuns faptul ca a mers pe mina lui Ion Iliescu. Cel putin la suprafata, el nu s-a aratat afectat insa de rezultatul votului. "Toti cei care au candidat, indiferent de functie, sint persoane reprezentative pentru partid. Data fiind calitatea acestor oameni, solutiile erau foarte bune indiferent de cistigator. La presedintie, ambele candidaturi au fost simbolice pentru partid. Ion Iliescu reprezinta experienta, iar Mircea Geoana deschiderea pentru viitor. Parerea mea este ca cele doua elemente trebuie sa se imbine", ne-a declarat Andea cu diplomatie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.