Politica 5 Iunie 2008 02:56
Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor de duminica din comuna Sefanesti, judetul Ilfov. Rezultatul alegerilor a fost contestat de PNL si de Partidul Noua Generatie pe motiv ca electoratul nu si-a putut exercita dreptul constitutional de a vota.

Satenii - impartiti in doua tabere - simpatizantii PSD si PNG care aveau candidati - s-au calcat in picioare in fata sectiilor de votare, astfel ca autoritatile au fost nevoite sa inchida urnele timp de mai multe ore.
Purtatorul de cuvat al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca, in urma analizarii contestatiilor depuse de mai multe partide, cu privire la fraudarea scrutinului din comuna Stefanesti, judetul Ilfov, s-a decis anularea alegerilor din aceasta comuna.

"Decizia BEC este de a admite contestatiile si de a anula alegerile de la Stefanesti, si de a dispune repretarea scrutinului pentru data de 15 iunie, in aceleasi conditii si conform acelorasi liste de candidati", a declarat Marian Muhulet.

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut inca de duminica seara inceperea unei anchete penale la Stefanesti, deoarece existau "indiciile de influentare si determinare a cetatenilor in ceea ce priveste optiunile de vot in localitatea Stefanesti".

Modul in care au fost derulate alegerile locale la Stefanesti este verificat printr-o ancheta penala a Politiei, ca urmare a unor indicii de influentare a optiunilor de vot, precum si printr-o ancheta interna privind interventia fortelor de ordine, a declarat ministrul internelor, Cristian David.

"In acest moment, sunt doua anchete in derulare. Una este ancheta Politiei, care este o ancheta penala ca urmare a existentei indiciilor temeinice de influentare si determinare a obtiunilor de vot, iar rezultatele preliminare ale acestei cercetari au fost deja inaintate catre Biroul Electoral Central", a spus ministrul de interne.

"A doua ancheta tine de o verificare interna privind modul de interventie a fortelor de ordine, de jandarmerie sau de politie, in ceea ce priveste asigurarea conditiilor de ordinei publica pe durata zilei de vot, in principal in Stefanesti, dar nu numai", a spus domnul David, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.