Politica 5 Iunie 2008 13:32
Ministrul Internelor, Cristian David, l-a informat pe prim-ministrul Tariceanu ca, din verificarile efectuate in legatura cu scrutinul de la Stefanesti, a rezultat ca unele persoane au votat de mai multe ori, iar altele aveau interdictia de a vota sau nu se regaseau pe listele Evidentei Populatiei, informeaza NewsIn.

Potrivit comunicatului remis de Guvern, ministrul Internelor l-a informat pe Tariceanu, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, ca verificarile preliminare efectuate de echipa de investigatori la Stefanesti indica "elemente constitutive ale unor infractiuni prevazute de legea electorala, respectiv votarea fara drept sau vot repetat".

Mai exact, au fost persoane care au votat de mai multe ori, persoane care aveau interdictie sa voteze si persoane care nu se regasesc in evidenta Institutului National de Evidenta a Populatiei.

Premierul Tariceanu i-a solicitat ministrului Internelor ca sa ia toate masurile pentru evitarea unor incidente similare, in al doilea tur al alegerilor. "Va rog sa luati masuri pentru a evita situatiile de genul celei de la Stefanesti care, dupa parerea mea denota, dincolo de agresivitatea de manifestare a unora dintre cei implicati - si aici ma refer nu numai la alegatori, dar si la candidati - o problema care este mai mult decat periculoasa", i-a spus premierul ministrului Internelor, potrivit comunicatului.

Surse din Politie au declarat pentru NewsIn ca, la Stefanesti, au fost nereguli in ziua alegerilor, motiv pentru care zece voturi ar trebui anulate. Potrivit anchetatorilor, s-a descoperit ca o persoana a votat de doua ori, iar alte trei nu aveau dreptul sa voteze, pentru ca aveau drepturile civile anulate prin sentinta judecatoreasca. In alte sase cazuri, politistii au descoperit ca aveau date de identitate neconforme cu realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.