Politica 4 Iunie 2008 11:59
Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat astazi, la Realitatea Tv, ca nu il va sprijini pe Sorin Oprescu si ca PSD trebuie sa se uite foarte atent la modul in care va fi privit din afara partidului o eventuala sustinere acordata acestuia in turul II al alegerilor pentru Capitala.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Eu nu am cum sa merg cu Sorin Oprescu.(...)Eu nu inteleg ce doreste PSD in relatie cu un candidat care, in afara faptului de a se disocia el de fantoma domnului Iliescu, nu am auzit o alta retorica in legatura cu PSD", a punctat Diaconescu. Mai mult, el a subliniat ca nu crede ca "un semnal de partid poate da linia de conduita a electoratului in Bucuresti", pentru ca alegatorii "nu pot fi influentati intr-o directie oarecum opusa, diferita, doar prin simpla retorica publica".

"Trebuie sa vedem daca Oprescu va dori acest sprijin. Avand in vedere comentariile din timpul campaniei care nu au prins bine candidatului oficial pentru Bucuresti, m-as uita cu foarte mare atentie la modul cum va fi citit un astfel de sprijin in afara partidului", a explicat vicele PSD. El a adaugat ca sprijinul social-democratilor nu i-ar prinde bine lui Sorin Oprescu, care "a castigat punctele electorale spunand <Am plecat de la stapanii din PSD>".

"Acest partid a castigat in tara un procent foarte bun. Si ce facem? Tot acest partid alearga dupa o persoana? Care ii foloseste sau nu, culmea ridicolului. Ajungem in situatia sa-i oferim sprijin care s-ar putea sa nu-i foloseasca in Bucuresti si intram intr-un cerc vicios care ar trebui tratat cu mai multa relaxare si mai multa atentie", a atentionat el.

Desi a precizat ca nu are "niciun resentiment" si ca isi asuma "singur" rezultatul, Diaconescu a facut aluzie la lipsa de sprijin din partea partidului. "Pot sa va spun ca aveam o sansa mare la Bucuresti si cred ca daca decizia ar fi fost coerenta legata de candidati, indiferent care ar fi fost aceea, daca nu ar fi aparut atatea contradictii... Jumatate din campanie mi-am ocupat timpul la televizor explicand daca si in ce fel eu sunt candidatul oficial al PSD", a conchis el.

Parerile despre modul in care PSD se va raporta la Sorin Oprescu sunt deja impartite, daca Adrian Nastase spune ca un mesaj explicit de sprijin i-ar putea dauna si indeparta votantii, Ion Iliescu sugereaza ca mesajul trebuie sa fie in mod clar unul de sustinere.

Biroul Permanent al PSD s-a reunit marti pentru a decide ce strategie adopta in conditiile in care Sorin Oprescu a intrat in turul al doilea. Liderii PSD, Mircea Geoana, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Miron Mitrea, au declarat inca de duminica seara, cand au aflat ca Diaconescu nu merge mai departe, ca le vor recomanda alegatorilor un vot anti-Blaga si implicit pentru Oprescu. Mitrea a spus si el luni ca decizia de a-l sustine pe doctor in turul doi va fi doar o formalitate.

La sedinta de marti nu a ajuns pana acum liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, cunoscut pentru opozitia sa vehementa fata de Oprescu. Organizatia de Bucuresti nu a avut pana acum un punct de vedere fata de subiectul sustinerii senatorului.

Sorin Oprescu isi mentine avansul fata de Vasile Blaga, diferenta dintre cei doi ajungand insa la un procent, candidatul independent avand o cota electorala de 30,22%,iar cel al PD-L de 29,08%, potrivit rezultatelor partiale ale BEC de marti dimineata, dupa numararea voturilor din 1052 de sectii dintr-un total de 1181. Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, a obtinut 12,47%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.