Politica 3 Iunie 2008 02:55
Candidatul independent Sorin Oprescu a ripostat la acuzele aduse de Vasile Blaga. Oprescu a vorbit despre imaginea proasta creata Romaniei de mineriade, de pozitia sa in societate in acel moment si de mineriadele traite de el ca profesionist si ca om.

Oprescu a incercat luni seara intr-o conferinta de presa sa scape discret de eticheta de apropiat al lui Ion Iliescu si de personaj indiferent fata de mineriada din iunie ’90.

“Ca eveniment social-politic si national, consider ca faptele minerilor din 1990, 1991 si 1998 au fost actiuni reprobabile care nu au facut decat rau Romaniei si Bucurestiului. Actiunea minerilor a dat peste cap ceasul Romaniei. Imaginea mineriadelor a fost suprapusa ani de-a randul peste imaginea Romaniei si a Bucurestiului. Spre deosebire de Vasile Blag, care era implicat politic in acel moment, membru al FSN si prefect de Bihor, eu nu eram implicat in nici un partid, nu aveam nici o pozitie publica. Eu atunci eram doar un tanar medic. Mineriadele traite de mine ca profesionist si om. Ca medic mi-am facut datoria si am tratat oameni care au fost batuti de mineri. Ca om, stiu ce inseamna ura bucurestenilor si amintirile sinistre ale acelor momente. In momentul acesta am in echipa mea oameni care au fost batuti si umiliti de mineri si oameni victime ale mineriadelor care fac parte din partidele istorice”, a declarat Sorin Oprescu, citat de Cotidianul.

"Eu lupt doar cu masina de partid Videanu-Blaga. In aceasta consta independenta mea", a declarat Oprescu care a adaugat ca nu a "iesit de manuta cu nimeni" in fata oamenilor, dupa cum relateaza Realitatea.

"Dragi marionete politice, va sfatuiesc un singur lucru: Nu mai incercati sa ma loviti cu Manta. Sunteti ridicoli, sunteti mincinosi si v-am dovedit si de ce", a mai spus Oprescu. Acesta a mai explicat in ce consta independenta sa. "Calitatea unui independent sta in adaptabilitatea lui la problemele oamenilor". Oprescu a dat exemplu traficul in Bucuresti. La acest punct a laudat programul lui Ludovic Orban la acest capitol despre care a spus ca "dadea lectii la amandoi". "Asta face un independent, domnu Blaga. Atunci cand recunoaste o idee buna, ceva util oamenilor, il imbratiseaza, il sutine, indiferent ca este o idee de dreapta, de stanga sau de centru", a spus Sorin Oprescu.

La finalul discursului sau, candidatul Sorin Oprescu a aratat un "grafic al lehamitei" Este vorba de un grafic care arata cate voturi a obtinut candidatul PD-L din 2004 pana la alegerile din acest an. Astfel, in 2004, 417.153 de bucuresteni l-au votat pe Basescu, in 2005, 231.000 l-au votat pentru Videanu, iar in 2008, in primul tur, Blaga a fost votat de 120.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.