Dupa rezultatele preliminare care ii anuntau castigatori pentru functiile de primar, respectiv de presedinte al Consiliului Judetean, pe Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, cei doi jurnalisti au mers la sediul PSD, pentru a inregistra primele reactii.

Desi initial li s-a permis accesul in sediul PSD, ulterior, jurnalistii de la institutiile opozante politicii lui Radu Mazare, Cuget Liber si CTV, au fost dati afara, la ordinul lui Nicusor Constantinescu.

In urma acestui abuz, redactorul Cuget Liber a cerut explicatii, mai ales ca reprezentantii presei centrale si locale partizane au asistat, in continuare, la bucuria pesedistilor.

„Mi s-a parut firesc sa cer lamuriri. Intrebarile noastre au ramas insa fara raspuns, pana atunci cand purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Constanta, Cristian Moldovanu, ne-a explicat faptul ca: <<Nimeni nu are nimic personal cu voi, doar ca sunteti de la Cuget Liber!>>. A fost inutil sa-i explic ca presa are acces la informatiile de interes public, daca tinem cont de faptul ca ne-am dus acolo pentru a relata despre rezultatul preliminar al alegerilor locale, ca traim totusi intr-un sistem asa zis democratic, si nu intr-unul totalitar”, a declarat jurnalista Ada Codau, de la Cuget Liber.

“Noi n-am facut campanie unui candidat anume”, a declarat si Alina Bargaoanu Vasiliu, director editorial la Cuget liber, conform blogului lui Bradutz Ulmanu. E drept, spune ea, “am facut o campanie anti-Mazare, in care am explicat de ce nu Mazare”. Probabil, mai zice Alina, acum [Mazare si Constantinescu] sunt pe cai asa de mari, ca simt ca nimic nu-i mai poate atinge. “Daca acum actioneaza asa, iti dai seama la ce ne putem astepta pe viitor”.