Mircea Geoana este noul presedinte al PSD. El a fost ales cu 964 de voturi, din aproape 1505 valabil exprimate, Ion Iliescu primind doar 530.

Dupa alegere, Mircea Geoana a declarat:

"Avem o treaba grea de facut, trebuie sa recastigam increderea oamenilor, sa aratam ca PSD-ul este un partid care a invatat ceva din aceste experiente, mai pacatoase, pe care le-am avut in ultima perioada. Voi fi un presedintele al partidului nostru care ii va asculta pe oameni, si un presedinte de partid care va sti sa faca echipa.

Iar in ce-l priveste pe Ion Iliescu,

"Ne vom gandi, impreuna cu colegii nostrii, sa stea alaturi de noi, sunt convins ca o va face, va trebui poate sa ne gandim si la o functie speciala pentru domnia sa".

Ion Iliescu, principalul candidat si-a recunoscut infrangerea.

"Urmeaza doi ani grei, in acelasi timp si de confirmare. E important ca sa se sudeze aceasta echipa. Eu nu existam pentru acest moment. Mi-am oferit serviciile in masura in care era nevoie de ele".

Ion Iliescu a mai precizat ca nu i s-a propus nici o functie, spunand ca nu are nevoie de asa ceva.

Adrian Nastase a fost ales presedinte executiv, iar Miron Mitrea, secretar general.

Vicepresedintii PSD sunt: Ioan Rus, Titus Corlatean, Mihai Tanasescu, Ioan Mircea Pascu, Valer Dorneanu, Dan Nica, Nicolae Vacaroiu, Ilie Sarbu, Rovana Plumb, Corina Cretu, Eugenia Gojda.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.