Politica 2 Iunie 2008 02:29
Au trecut 18 ani de la primele alegeri libere organizate dupa caderea comunismului. Ieri, in Duminica Orbului, a fost primul scrutin la care "copiii Revolutiei" au putut vota.
Ajunsi la varsta majoratului, copiii nascuti la sfarsitul anului 1989 sau inceputul anului 1990 si-au exercitat ieri, pentru prima data, dreptul de vot. Departe de a fi multumiti de oferta electorala a politicienilor, ei nu erau foarte in-cantati de perspectiva de a merge la urne. Majoritatea celor cu care am vorbit considera politica "o mare prostie". Intreband o tanara de 18 ani daca are de gand sa voteze, ne-a socat vehementa cu care a raspuns: "Nu!".

"Nu m-am dus la vot. Toti politicienii sunt la fel, nu e nici unul mai bun. In fond, nici nu imi place politica. Dupa parerea mea, e o mare prostie", sustine ea. A mai precizat ca nici restul cunostintelor de varsta ei nu s-au dus sa voteze. "Doar o fata din clasa mea (a douasprezecea - n.n.) a zis ca se duce pentru ca ea crede ca este timpul sa isi exprime dorinta, dar nici ea nu stia cu cine sa voteze. Restul nu se duc."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.