Politica 30 Mai 2008 15:31
Aproximativ 20 de persoane care ar fi semnat pentru sustinerea lui Sorin Oprescu in cursa pentru Primaria Bucuresti, au dat in judecata BEM, pe care il acuza ca ar fi pus la dispozitie ilegal, celor de la PIN listele de semnaturi ale lui Sorin Oprescu, informeaza NewsIn.

Cu doar cateva zile inainte de ziua alegerilor locale, PIN a verificat lista de sustinere a candidaturii lui Sorin Oprescu.

PIN sustine ca pe lista de sustinatori depusa de candidatul independent Sorin Oprescu la BEM semneaza 24 de nou-nascuti si un barbat, care de cinci ani este plecat in Italia. Jurnalistii de la Cotidianul au verificat de asemenea veridicitatea actiunii intreprinse de PIN.

Cotidianul a ajuns la aceeasi concluzie - zeci de semnaturi false au ajuns pe listele lui Oprescu. Din peste 35 de persoane verificate nu am descoperit nici macar una singura care sa fi semnat cu adevarat, sustin jurnalistii, in articolul “Dr. Oprescu ne-a prescris o epidemie de falsuri”.

In urma investigatiei telefonice asupra listei de sustinatori ai lui Sorin Oprescu, demarata de catre vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, pe langa faptul ca nici macar 1% din cei chestionati telefonic nu recunosc ca au semnat lista de sustinere, s-a mai descoperit un fapt incredibil : 24 de sugari, nascuti in 13.04.2008, respectiv 16.04.2008, apar ca au semnat pentru sustinerea candidaturii lui Sorin Oprescu", se arata intr-un comunicat de presa remis astazi agentiei NewsIn, de reprezentantii PIN.

Avocatul George Iorgovan, cel care l-a reprezentat in instanta si pe Sorin Oprescu, a declarat astazi pentru NewsIn, ca hotararea BEM prin care s-a pus la dispozitia Partidului Initiativa Nationala listele de semnaturi ar fi nelegala, pentru ca ar incalca Constitutia Romaniei si legea care reglementeaza protectia datelor cu caracter personal. Astfel,simpatizantii lui Oprescu au cerut in instanta anularea hotararii Biroului Electoral Municipal, Tribunalul Bucuresti fixand termen pentru 6 iunie.

In concret, Iorgovan a invocat nerespectarea art. 26 din Constitutia Romaniei, care prevede ca "autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata".

"Tinand cont ca la acest moment hotararea pe care noi o contestam s-a si aplicat deja, demersul nostru are mai mult un efect de imagine, prin care vrem sa aratam ca si BEM trebuia sa respecte legea. Poate ca cei de la BEM ar fi trebuit sa faca un fel de citare publica, prin care sa-i intrebe pe cei care se regasesc pe listele doctorului Oprescu daca doresc ca datele lor personale sa fie facute publice", a declarat astazi, pentru NewsIn, avocatul celor care au dat in judecata BEM, George Iorgovan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.