Politica 28 Mai 2008 15:03
Vicepresedintele PNL Crin Antonescu considera ca cei zece tineri liberali de la sectorul 5, care s-au dezbracat in cadrul campaniei "Adevarul gol-golut", nu au facut un gest indecent, gestul lor fiind un strigat "ca asa nu se mai poate" pe teritoriul lui Marian Vanghelie, arata NewsIn.

Antonescu, desi a tinut sa mentioneze ca este un "liberal mai conservator", a subliniat ca totusi nu considera ca forma de exprimare pe care au gasit-o tinerii din PNL "ar avea ceva indecent". "Indecenta este situatia de la care ei pornesc si la care fac trimitere, indecenta si inacceptabila. Este o forma intr-adevar mai socanta de a atrage atentia, care tine de creativitatea si imaginatia tineretii, dar eu o percep nu ca pe o grozavie, nu ca pe ceva ostentativ, ci ca pe un strigat ca asa nu se mai poate acolo!", s-a alaturat vicepresedintele PNL in sprijinirea campaniei in sectorul 5.

"Stiu ca a starnit controverse, dar eu ii felicit pentru atitudine si pentru idee. Ca s-au imbracat sau nu, adevarul de acolo ramane cel gol-golut, cine crede ca e ceva exagerat sa mearga sa vada cum stau lucrurile", a mai sustinut Antonescu.

Candidatul PNL la primaria sectorului 5, Cristian Banu, a facut referire la "goliciunea" sectorului 5. "Este o gafa a istoriei ca Marian Vanghelie a cheltuit banii cetatenilor in mod haotic", a declarat Banu. " Sectorul 5 poate fi salvat numai printr-o terapie de soc, numai de catre oameni care au daruire, care lucreaza pentru oameni pentru ca provin dintre oameni", a comentat Banu.

Banu i-a invitat pe doi dintre participantii la campania "Adevarul gol-golut" sa povesteasca despre proiect. Marius, tanar liberal, a explicat ca ideea a pornit de la hotararea de a gasi ceva la fel de socant ca si situatia sectorului 5, care sa atraga atentia asupra problemelor, astfel ca s-a mers pe conceptul de "goliciune". Campania, care s-a desfasurat pe internet, are doua parti - una in care tineri si tinere apar dezbracati si purtand afise mari cu fotografii din sector care arata lipsa parcurilor, gunoaiele, lipsa utilitatilor si a infrastructurii. Cea de-a doua parte a campaniei ii prezinta pe tineri imbracati, purtand afise despre ceea ce ar trebui sa fie facut in sectorul 5 (partea "plina" a sectorului) - in fapt proiectele lui Banu: spitale, camine pentru batrani, case pentru tineri.

"Aceasta campanie a fost privita si cu ochi buni, inteleasa de marea majoritate a persoanelor care au intrat in contact cu ea, dar si cu ochi rai, ca este un liberalism radical", a povestit Marius.

O alta participanta la campania "Adevarul gol-golut", Ana-Maria a sustinut ca s-a decis sa intre in proiect deoarece abordarea "e o chestie care in afara s-a practicat si a avut un enorm succes".

Campania "Adevarul gol-golut" a fost lansata pe blogul candidatului la primaria sectorului 5, Cristian Banu. 5 fete si 5 baieti din randul tinerilor liberali ai organizatiei PNL de sector au ales sa participe la campania de "salvare" a sectorului 5 intr-un mod mai nonconformist. "Arata-ne ca nu ne-am dezbracat degeaba si du-te la vot pe 1 iunie. Salveaza Sectorul 5! Alaturi de preferatul nostru, Cristian Banu, candidatul PNL la Primaria Sectorului 5!", este indemnul tinerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.