Politica 27 Mai 2008 01:29
Actualul consilier al premierului s-a dovedit extrem de generos cu subalternii preferati cat a fost Ministru al Justitiei.

In cele 240 de zile, cat a rezistat in functia de ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu a dat celor aproximativ 400 de angajati ai ministerului peste o mie de stimulente financiare. 600.000 de euro au fost impartiti unor functionari de la minister, acestia fiind rasplatiti pentru munca sustinuta pe care au depus-o.

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu s-a dovedit extrem de generos in cele opt luni de mandat, acordand subordonatilor din minister nu mai putin de 1.065 de stimulente financiare. Valoarea totala a recompenselor s-a ridicat la 2.174.043 de lei, adica aproape 600.000 de euro. Desi am cerut nominal lista celor care au fost recompensati de fostul ministru, purtatorul de cuvant al institutiei, George David, s-a incurcat in explicatii si ne-a sugerat sa revenim cu o noua adresa. "Daca nu sunteti multumit de raspuns, deocamdata asta este. Spuneti acest lucru si o sa vedem ce putem face".

Ministerul justifica primele date in perioada Chiuariu, sustinand ca "repartizarea veniturilor pe beneficiar se face in baza unor norme interne aprobate prin ordin al ministrului (...), principalele criterii de acordare a stimulentelor fiind complexitatea sarcinilor, volumul acestora, operativitatea". Directia de comunicare a MJ ne mai asigura ca acordarea de stimulente "este, in mod categoric, un act managerial perfect legal". In cazul secretarului general adjunct al MJ, Iulia Scantei, lucrurile sunt si mai ambiguu prezentate. Ministerul s-a aratat indiferent la sumele incasate de fostul consilier al lui Chiuariu si s-a multumit sa ne comunice ca "in legatura cu sumele incasate de doamna Iulia Scantei in perioada in care a lucrat in MJ, precizam ca domnia sa a facut deja o declaratie publica in acest sens".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.