Pe 27 aprilie 2005, la Tribunalul Sodra Roslag din Stockholm se va da sentinta in procesul lui Peter Fallenius, fost director in cadrul concernului elvetiano-suedez ABB. El a fost arestat si trimis in judecata pentru delapidare si evaziune fiscala.

Ex-directorul ABB este acuzat ca ar fi delapidat 600.000 de dolari prin intermediul a doua firme-fantoma, inregistrate in paradisul fiscal al Insulelor Virgine Britanice. Fallenius sustine ca acesti bani nu si i-a insusit, ci i-a oferit drept mita unui numar de cinci politicieni de top din Romania, pentru a urgenta restituirea unei datorii istorice a tarii noastre fata de Suedia. Martin Tiden, unul dintre cei doi procurori care au instrumentat cazul, a cerut instantei pedeapsa maxima prevazuta de legea suedeza pentru genul acesta de infractiuni, respectiv patru ani de inchisoare, cu executare in penitenciar, si opt ani de interdictie de a mai derula activitati economice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.