Politica 26 Mai 2008 03:56
Presedintele UDMR, Marko Bela, cel al CNMT, Laszlo Tokes, si cel al PCM, Szasz Jeno, s-ar putea intalni la editia din acest an a Universitatii de Vara de la Baile Tusnad.

La editia de anul trecut, pe fondul discutiilor privind candidatura lui Tokes la Parlamentul European pe lista UDMR, Marko Bela a fost invitat sa negocieze cu Tokes, insa a refuzat. Gestul liderului maghiar a provocat inflamarea relatiilor politice, si-asa tensionate, maghiaro-maghiare.

Deputatul UDMR Toro Tibor, unul dintre initiatorii si organizatorii evenimentului, a declarat vineri ca "Preconizam, de asemenea, o intalnire de varf maghiaro-maghiara, cu Tokes Laszlo, Marko Bela si Szasz Jeno".

Liderii celor trei formatiuni maghiare ar putea discuta de aceasta data felul in care se vor pozitiona la alegerile locale si parlamentare si eventuale forme de colaborare pentru intrarea in Parlament.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.