Politica 26 Mai 2008 03:55
Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a afirmat ieri ca nu are pregatita o strategie pentru situatia in care candidatul partidului la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, nu va intra in turul doi de scrutin.

Desi Mitrea s-a laudat ieri, spunand ca Diaconescu va intra sigur in turul 2 cu Blaga sau Oprescu, a declarat apoi nonsalant ca nu are vreun plan de rezerva in care candidatul PSD nu va avea sorti de izbanda. "Daca, Doamne fereste, se intampla (sa nu intre - n.r), vezi atunci ce faci", si-a sintetizat Mitrea strategia echivoca de campanie. "Nu am facut-o. Daca - Doamne fereste, bat in lemn - se va intampla, o scriu duminica noaptea, dar nu intru cu alta strategie, pentru ca nu cred in ea", a mai adaugat Mitrea.

Nepasare

Campania PSD nu e numai lapte si miere. Acum o saptamana, Mircea Geoana, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu s-au intalnit pentru a discuta pe marginea unor nemultumiri exprimate de mai multi lideri de filiale la adresa echipei de campanie centrale coordonate de Mitrea. Lui Mitrea i s-a reprosat slaba implicare in campania lui Diaconescu la Bucuresti si in cea nationala. Echipa lui Diaconescu a taxat intarzierile coordonatorului de campanie in producerea materialelor promotionale, tergiversarea aprobarilor date pentru printarea si inregistrarea unor afise si clipuri promotionale.

Dupa luptele recente din partid pentru desemnarea candidatului, se pare ca nici Mitrea nu mai crede in succesul lui Diaconescu. Mai ales ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat fatis ca il va sustine pe Sorin Oprescu in turul 2, daca Diaconescu nu va intra. Mai mult, Iliescu nu s-a sfiit sa afirme, intr-o emisiune televizata, ca ii poarta "o calda prietenie" senatorului Sorin Oprescu. Iliescu a desavarsit "boicotul" campaniei lui Diaconescu la o intalnire electorala de acum o saptamana, cand a vorbit aproape o ora si jumatate fara sa pomeneasca numele candidatului PSD la Primaria Generala, spre disperarea acestuia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.