„Presa trebuie sa stie ca am un comportament de om normal si, daca vor continua sa ma jigneasca, vor avea riposta de la Traian Basescu si nu de la presedintele Romaniei“, a avertizat ieri seful statului, intr-un interviu acordat Rompres.

Basescu a subliniat ca ziaristii pot sa-l critice, dar nu sa-l jigneasca. "Este singurul lucru pe care il cer presei si, daca nu va respecta acest lucru, imi iau libertatea sa am dreptul la riposta pe masura modului in care ma jignesc". Seful statului a afirmat ca nu doreste sa dea indicatii presei si nici s-o controleze, argumentind ca nu a solicitat pina acum nici o intilnire cu Clubul Roman de Presa. "Chiar stiindu-se acest lucru, s-a incercat crearea unor scandaluri de genul 'Basescu implicat in schimbarea conducerii TVR>>, in conditiile in care niciodata nu am pus aceasta problema. Sau s-a lansat, pe dedesubt, 'Basescu implicat in schimbarea conducerii de la Adevarul>>. Sint povesti", a spus presedintele, detaliind astfel ce intelege prin jignirile din presa.

Aceasta este cea de-a doua critica formulata de seful statului la adresa ziaristilor in ultimele zile, el afirmind, recent, ca intoxicari de presa ca acelea din cazul ziaristilor romani rapiti in Irak nu s-au mai vazut de la revolutie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.