Politica 21 Mai 2008 03:02
UDMR-istii timiseni vor afisa, de astazi, afise electorale tiparite in sase limbi, intre care si limba romana, dupa ce au fost reclamati la Biroul Electoral Judetean ca in Timisoara au aparut doar afise tiparite exclusiv in limba maghiara, transmite corespondentul Rompres.
Halasz Ferenc, presedintele UDMR Timis, a informat ieri ca acele 1.100 de afise noi sunt tiparite in maghiara, romana, sarba, ucraineana, bulgara si italiana. Limbile straine sunt cele ale minoritatilor care au convenit ca in alegerile locale sa se prezinte in fata votantilor sub egida UDMR. “Ceea ce a fost surprinzator pentru noi a fost faptul ca UDMR are astfel de afise, tiparite doar in maghiara, in toata tara, dar numai la Timisoara au fost contestate”, a spus Halasz.

In urma cu o saptamana, Biroul Electoral Judetean Timis a aprobat favorabil o sesizare a unui timisorean, Ion Ispas, care era nemultumit de faptul ca afisele acestei formatiuni nu sunt si in limba romana. Ca urmare, UDMR a trebuit sa renunte la ele si le va acoperi cu noile tiparituri. In judet, vor fi lipite afise mixte, respectiv, in limbile maghiara si romana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.