Politica 20 Mai 2008 00:37
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri ca social-democratii pot gasi platforme comune cu PNL. Nu si cu PD-L, un partid fara identitate si caracterizat doar de demagogie populista, in opinia lui Iliescu.
Nu este prima declaratiede acest fel a senatorului PSD, Iliescu spunand la Brasov in urma cu cateva zile ca nu este eliminata posibilitatea unei colaborari postelectorale cu PNL. Iliescu a spus ieri ca dincolo de deosebirile esentiale doctrinare dintre liberali si social-democrati legate de viziunea asupra raportului stat-piata, public-privat, cele doua partide pot gasi si platforme comune.

Zestre

Despre relatiile subterane dintre PNL si PSD s-a vorbit inca din 2006, de la scoaterea PD de la guvernare. Desi alianta nu a fost niciodata asumata public de cele doua partide, intelegerile s-au concretizat in Parlament. De altfel, presa a si relatat pe larg despre intalnirile secrete dintre presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (PNL), si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, iar timp de aproximativ doua luni, negocierile in miez de noapte dintre liderii PNL-PSD devenisera o obisnuinta. Tabloul a fost completat de liberali, care in martie au dat mana libera organizatiilor locale sa se asocieze cu PSD. "Nu inteleg care ar fi considerentul de ordin moral sau politic pentru care PNL nu ar putea sa faca aliante cu PSD", declara atunci Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.